dissabte, 29 de juliol de 2017

ANENTO 2017: LA GUERRA DELS DOS PERES

21, 22 I 23 DE JULIOL DE 2017

Despertar un dissabte dins d'un alberg, llevar-se del llit, rentar-se una mica, vestir-se i baixar a esmorzar, pot semblar normal així com asseure's a taula i començar a menjar. Però aixeques el cap, mires al front i veus almogàvers, mires a la dreta i veus el mateix, més almogàvers a l'esquerra i darrere teu, tots son almogàvers menys uns quants que seuen al teu costat i que també miren, igual que tu, amb aire estrany tant almogàver com els rodejava, que estava passant...?

Doncs succeïa que estàvem de nou a Anento i no, no passava res d'estrany ni fora de lloc, si no que una vegada més havíem viatjat a l'època medieval que tant ens agrada per a assistir, de nou, desprès de cinc anys d'absència, al esdeveniment que organitza aquesta vila aragonesa que commemora, com cada any, un episodi de La Guerra dels Dos Peres

Convidats per els Almogàvers de Saragossa i acompanyats de nou per els A.C.H.A. i altres grups de recreació vam participar en aquesta desena edició de l'esdeveniment. Aquest any per motius de  logística amb els vehicles no vam poder muntar campament sencer, si no que vam muntar dues tendes normandes amb algunes taules i cadires per a estar dins el campament durant el dia i dormir tots en l'alberg que l'organització va cedir com a allotjament i menjador per a tots els grups assistents.

Començarem la jornada del dissabte fent l'activitat que més ens agrada tirar amb arc...


... per a, més tard, a la tarda, enfrontar-nos amb un grup d'assetjants que atacaven el poble...


... i acabar el diumenge defensant amb èxit un atac al castell d'Anento i guanyar la batalla.


Però no sols es va guerrejar durant aquests dies, també hi van haver visites al campament, diferents tallers de temàtica medieval, jocs per els més menuts, mini exposicions didàctiques per a tothom, xerrades instructives donades per tots els recreacionistes presents i d'altres entreteniments com la venda de captives, el vestir al cavaller, etc. 

També es va visitar l'església de Sant Blai del segle XIII, i una altra visita al "Aguallueve", un petit estany per a poder banyar-se i refrescar-se de les calors d'aquestes jornades estiuenques i també hi hagué lloc per la gastronomia, la dansa,a música i les desfilades per el poble fent petites parades per refer-se de la calor amb menjar i algunes begudes espirituoses. 

I com tot lo bo també s'acaba, acabaren les X Jornades medievals d'Anento i tornàrem a casa amb moltes ganes de tornar-hi de nou i de retrobar-nos una vegada més amb tots els nostres amics.


Més fotos de l'esdeveniment a: