dilluns, 31 de març de 2014

SOS DEL REY CATÓLICO 2014

21, 22 I 23 DE MARÇ DE 2014

La segona sortida medieval de l'any era totalment desconeguda per a nosaltres doncs debutàvem en una nova població, Sos del Rei Catòlic, a la província de Saragossa

Sos del Rei Catòlic es una població que guarda encara la seva història medieval. L'any 1452, en plena Guerra de Navarra, la reina Joana Enríquez es va desplaçar a la llavors anomenada "Sos" solament, on va donar a llum a l'infant Ferran que després es convertiria en Ferran el Catòlic.
Aquest naixement va afegir al nom de la vila la continuació de "del Rei Catòlic" al nom de la població.

Tot el seu casc històric està molt ben conservat i el poble està declarat Conjunt Històric Artístic i Bé de Interès Cultural l'any 1968. L'excepcional conservació del seu casc urbà fa que un passeig per aquesta localitat es converteixi en un viatge al passat on destaquen les muralles, les seves esglésies, la Plaça de la Vila i el Palau dels Sada, on va néixer Ferran el Catòlic l'any 1452.

Disposa també d'un parador nacional de molt alta consideració.

Vam ser convidats pels nostres companys de Almogàvers de Saragossa a qui donem les gracies ja que ens van tractar de luxe en tot moment.

Entre els molts actes de l'esdeveniment figurava el del naixement del aleshores príncep Ferran molt celebrat pels vilatans que en gran nombre ompliren els carrers i places on s'anava representant la historia.

Es compta que la reina Joana estava en terres navarreses quan va sentir el part proper. Ella volia que el seu fill veies la llum dins el territori de Aragó, per tant, amb l'estat en el que estava fou a parar a la primera població aragonesa que tenia més prop i que va ser la vila de Sos.

També dins dels actes hi va haver campament medieval, demostració de tir amb arc, del que ens en varem encarregar nosaltres, tir de ascona, a càrrec dels almogàvers, cuina medieval, desfilades, música i moltes coses més.El dissabte per la tarda es dugué a terme la recreació d'una batalla on el públic va gaudir dallo més.
El diumenge ja amb tot carregat retornarem a casa nostra, cansats però contents d'haver viscut unes bones jornades medievals i des d'aquí aprofitem per a donar les gracies als Almogàvers de Saragossa pel seu bon fer amb nosaltres i per totes les atencions rebudes.


Més fotos de l'esdeveniment a: