XERRADES A ESCOLES I COL.LEGIS

Un dels lemes que sempre hem mantingut a ARQUERS I COMPANYIA DE LA FLOR DE LIS (ARCOFLIS) es el de "Poder tocar la història fent un viatge al passat" i fent honor a aquest lema realitzem moltes de les nostres activitats

I una d'aquestes activitats son les  xerrades a escoles i col·legis

Perquè? Doncs perquè ens hem adonat, en la nostra experiència d'anys fomentant la recreació històrica medieval, de què hi ha poc coneixement sobre aquest període. 

Tots de petits, al col·legi, hem estudiat l'època medieval i hem après noms de personatges, dates històriques, alguna cosa de cultura i art, i algunes batalles famoses o fets rellevants.

També hem vist com Hollywood o la industria del cinema ens feia arribar per mitjà de films una versió poc real de aquesta època històrica distorsionant personatges, dates, fets històrics, vestuari, armament, etc., etc., etc., per a donar o millor dit primar l'espectacle en vers de la didàctica o la pròpia realitat.

Per això fem aquestes activitats de divulgació als col·legis per explicar i ensenyar correctament vestuari medieval (nobles, guerrers, arquers, clergues, plebeus, etc.), armament medieval (espases, cascs, armadures, etc.), posant moltes peces a l'abast dels alumnes per a veure de primera mà com son les coses.

Poder subjectar una espasa a la mà i veure com evoluciona en el temps, aguantar un casc posat al cap i comprovar la difícil visió de que disposava un guerrer, vestir una túnica o un gonió sabent de quin teixit estan fets, veure el que pesa una cota de malla i com es fabrica, etc.

Saber quins estris feien servir per menjar, quins colors es feien servir per a tintar la roba i d'on es treien, saber quins utensilis de l'àmbit militar van passar a ser civils i quins estris civils de la vida quotidiana camperola passaren a ser militars. Saber com es protegien el cap els camperols i quins tocats portaven les dones i com es vestia completament, de cap a peus, un cavaller o un noble en determinades situacions.

Volem també amb aquests tipus de xerrades desmentir molts mites o creences que ens a aportat l'industria cinematogràfica en pel·lícules de caire medieval o de gènere fantàstic, i en els mons de fantasia del rol i altres jocs, etc, 


Perquè la història s'ha de viure !!!
També oferim a les escoles cursos de tir amb arc com a activitat extraescolar

Per a més informació podeu contactar amb nosaltres a: arcoflis@gmail.com