dimarts, 30 de setembre de 2014

SENTMENAT 2014

26, 27 I 28 DE SETEMBRE DE 2014

I una setmana després de fer el nostre campament medieval ja tornàvem a fer de nou l'equipatge per respondre a la crida feta per els nostrees companys de Templers del Comtat de Barcelona que organitzaven un esdeveniment medieval a Sentmenat i no hi podíem faltar.

Era la primera vegada que participàvem a Sentmenat i per l'ocasió junt amb els amics de A.C.H.A. varem muntar un campament conjunt per optimitzar millor així el material dels dos grups.

El campament el vam muntar just al peu del castell, en una explanada immensa que hi ha a la part esquerra del castell i que s'havia habilitat per aquest fi. Poc a poc els companys de recreació d'altres grups també anaven arribant i ben aviat omplirem l'explanada de pavellons i tendes medievals.

L'organització havia "vestit" diferents estances del castell. En elles hi podíem trobar una capella on hi resaven els cavallers templers i els membres de l'església, una exposició d'armament en que els companys explicaven a un públic entregat les diferents armes o un taller on les dones feien boniques labors de costura i brodat.

De les activitats a l'explanada destacar-ne dues, la primera, el dissabte a la tarda, fou la batalla del setge al castell on els templers defensaven l'entrada davant d'un feroç exercit que volia conquerir-lo a tota costa. Primerament les descarregues dels arquers amb les seves fletxes seguits dels tiradors d'ascones (petites llances llancívoles) van donar par a l'enfrontament cos a cos entre les tropes. Cops d'espasa i d'escuts ressonaren per tota l'esplanada mentre un nombrós públic animava a un o altre contendent.

L'altra activitat es va fer el diumenge al matí i era el torneig d'arquers. Una molt nombrosa participació d'arquers de tot el territori es va donar cita per a veure qui era el millor i per tant el guanyador del torneig. Per sistema d'eliminació un a un van anar caient fins que hi hagué un guanyador en una ajustada final. 

Des del divendres que miràvem el cel doncs les noticies amenaçaven fortes pluges per el cap de setmana, però tot semblava tranquil i ben assolellat. I vet aquí que poc temps després de acabar el torneig de tir amb arc comença una intensa pluja que mulla tots els pavellons, tendes i material dels recreacionistes que vam tenir que desmuntar sota la pluja i endur-nos a casa tots els estris mullats.


Des de ARCOFLIS volem donar les gracies a Templers del Comtat de Barcelona molt especialment a César Llorens i a la seva novia per tractar-nos tant bé, proporcionant-nos uns esmorzars i uns àpats deliciosos i per desviure's en tot moment per si faltava alguna cosa per a fer un esdeveniment genial al que esperem poder tornar en posteriors edicions.


Més fotos de l'esdeveniment a: