dimecres, 21 d’octubre de 2015

OLIVELLA 2015: FESTA DE LA TARDOR

18 D'OCTUBRE DE 2015

Cada any el municipi d' Olivella pertanyent a la comarca del Garraf celebra en el mes d'octubre la Festa de la Tardor organitzada per l'ajuntament de la població.

En aquesta edició ARCOFLIS (Arquers i Companyia de la Flor de Lis) hi va participar juntament amb els nostres companys de A.C.H.A. (Associació Cultural Històrica Aragonesa) que també es van sumar a la festa donant-nos un cop de mà.

Dins el programa de la festa i tal com estava establert, pels carrers d'Olivella s'hi podia trobar un grapat de tendes d'artesans de diferents categories com alimentació, decoració, joies, ceràmica, fusta, roba, calçat, llibres, etc. Ames també hi havia una, ja habitual, trobada de puntaires que celebraven la seva 18 edició. Completaven els actes una cercavila i un vermut popular com també ho feren en la nit anterior la Nit de Foc i el ball amb disco mòbil.

La nostra participació va consistir en fer un taller de tir amb arc en una de les esplanades del poble, on tot el públic assistent que ho desitges podia experimentar la sensació de convertir-se en arquer per uns instants sota la mà dels nostres monitors.

En un altre indret de la vila vam muntar també una gran exposició sobre vestuari i armament medieval sota les carpes i sobre les taules que ens va cedir molt amablement l'Ajuntament de la localitat i que vam aprofitar dallò més doncs les vam omplir de cascs, espases, dagues, ballestes, arcs, puntes de fletxa, cota de malles, maces, destrals, pals de foc, i un llarg etc.

I tal i com estava pactat sobre les 12 hores del migdia vam fer per a tothom el que anomenem "Vestir al cavaller" que consisteix en anar vestint a una persona des de res fins que acaba totalment vestit i armat per anar a la guerra. Mentre fem això, anem explicant cada pas que es fa, explicant cada peça de roba i armament que se li posa a sobre per a saber el que és i el per que serveix.

Una vegada vam completar el guerrer medieval, aquest va acabar en tots els objectius de les càmeres de fotos i mòbils que no van parar de retratar-lo i fou molta la gent que va escoltar amb detall totes les explicacions i acabaren també fent-se una foto amb el nostre guerrer.


Més fotos de l'esdeveniment a: