dissabte, 10 d’octubre de 2015

VILAFRANCA DEL PENEDÈS 2015: EXPOSICIÓ "EL GUERRER MEDIEVAL"

3 I 4 D'OCTUBRE DE 2015

Els dies 3 i 4 d'octubre de 2015, a la Capella dels Dolors de Vilafranca del Penedès ARCOFLIS (Arquers i Companyia de la Flor de Lis) va realitzar la seva segona exposició de temàtica medieval.

En aquesta ocasió la vam anomenar "EL GUERRER MEDIEVAL" i, al igual que l'anterior, sempre segons el punt de vista de la recreació medieval.

L'exposició, aquesta vegada, va estar més centrada en el tema militar, concretament en l'aspecte del guerrer i l'evolució que experimentà en l'època medieval en els segles XII, XIII, XIV i XV fent notoris els canvis de vestuari i armament.

L'exposició va estar oberta a tothom de manera gratuïta i fou visitada per un gran nombre de públic al igual que en la que ferem l'any passat.

Dins l'exposició s'hi trobaven diferents tipus de vestuari que corresponia a diferents guerrers en funció dels segles en que van viure. Es podia veure l'evolució d'espases, cascs, escuts, calçat, arcs, fletxes, vestuari, proteccions, etc.

Tots els membres de ARCOFLIS (Arquers i Companyia de la Flor de Lis), associació cultural històrica medieval vilafranquina organitzadora de l'exposició estaven presents juntament amb els nostres companys aragonesos de A.C.H.A. (Associació Cultural Històrica Aragonesa) que ens van donar un cop de mà, per a explicar i respondre a qualsevol pregunta o dubte sobre tot el material exposat de manera que tothom va poder ser informat quasi de manera personalitzada de tot el que l'interessava saber.

També a dins de la mateixa Capella dels Dolors i durant tot el dia s'anaren projectant audiovisuals sobre diversos aspectes i utilitat de les armes medievals i la seva incidència.


Més fotos de l'esdeveniment a


I aquest vídeo: