diumenge, 18 de juliol de 2010

EL GRUP ARCOFLIS

El grup "Arquers i Companyia de la Flor de Lis (ARCOFLIS)" és un grup de recreació històrica, centrat en l'arqueria medieval i la vida en campament medieval. La nostra finalitat és la de donar a conèixer i recrear una època passada, l'Edat Mitjana, sobretot els segles XII, XIII i XIV mitjançant la participació en esdeveniments medievals, mercats medievals, formació de campaments, trobades, exposicions, etc

Per fer-ho possible recorrem a la documentació històrica tant per la vestimenta com les armes i material de campament (pavellons, estris de menjar, etc.) que utilitzem.

Comptem amb l'ajuda i assessorament d'altres grups de recreació històrica al llarg de l'estat espanyol.

En l'apartat de arqueria nostres membres són instructors i arquers federats en la RFETA (Reial Federació Espanyola de Tir amb Arc).

El grup va començar la seva activitat l'any 2000 i té la seu a Vilafranca del Penedès. Funcionem com una societat sense ànim de lucre.

Els nostres membres tenen una àmplia experiència en el món de la recreació històrica havent creant esdeveniments medievals i participat àmpliament dins el territori Català i Espanyol.


Les nostres fletxes, en els diferents esdeveniments en què hem participat, han solcat els cels de localitats tan emblemàtiques com: 


Albacete: Almansa   Alicante: Albatera   Barcelona: Bagà - Barcelona - Cardona - Castellet i La Gornal - La Múnia - Manresa - Montcada i Reixac - Sabadell - Sant Cugat del Vallès - Sant Jaume Sesoliveres - Sant Martí Sarroca - Vic - Vilafranca del Penedès   Bilbao: Getxo   Girona: Besalú - Hostalric - Pardines - Peratallada - Ripoll - Sant Joan de les Abadesses   Huesca: Artasona   La Rioja: Briones   Lleida: Almenar - Barbens - Ciutadilla - Guimerà - Guissona - Montsonís   Madrid: Madrid   Mallorca: Capdepera   Murcia: Los Alcázares   Salamanca: Salamanca   Segovia: Maderuelo   Soria: Burgo de Osma   Tarragona: Calafell - La Selva del Camp - Montblanc - Poblet - Roda de Barà - Rodonyà - Santa Oliva - Salou - Santes Creus - Tarragona   Teruel: Alcañiz - Peracense - Teruel   Toledo: Oropesa   Zaragoza: Alfajarín - Anento - Calatayud - Caspe - Daroca - Luna - Moyuela - Novallas - Pina de Ebro - Zaragoza ...


i ens sentim especialment orgullosos de: 


 - Crear, co-organitzar i potenciar la Trobada Medieval a la població de Ciutadilla (Lleida) des de la seva creació l'any 2003 fins a la seva 5a edició el 2007 i de seguir participant activament en posteriors edicions amb una participació d'uns 300 recreacionistas vinguts de tot l'estat espanyol.


- Crear i co-organitzar la 1a Ofrena Floral de Grups de Reconstrucció Històrica de la Corona d'Aragó a la tomba del rei Jaume I el Conqueridor al Monestir de Poblet l'any 2007 amb una participació de més de 250 recreacionistas de Calalunya i Aragó.


- Crear, co-organitzar i potenciar la Trobada Medieval al Monestir de Santes Creus (Tarragona) l'any de la seva creació 2007 i participant activament en posteriors edicions. Participació de 300 recreacionistas vinguts de tot l'estat espanyol.


- Crear, organitzar i potenciar des de 2009 les Jornades Medievals a Vilafranca del Penedès (Barcelona) a favor de la Fundació de La Marató de TV3 ajudant-los en la seva recaptació de fons per a la lluita i investigació de diferents malalties. Participació de grups recreacionistas de tot l'estat espanyol.


...i encara ens queda molt per fer... 

Les nostres activitats bàsicament es basen en dos grups:


TROBADES DE GRUPS I ESDEVENIMENTS


Participem molt assíduament en esdeveniments medievals i trobades de grups de recreació en què recreem la vida medieval dins d'un campament a part de moltes més activitats relacionades. Per això portem els nostres pavellons, botigues, mobiliari, estris, etc. 


 MERCATS MEDIEVALS


Participem en mercats i festes medievals al llarg de la geografia espanyola donant a conèixer l'arquería medieval, fent exhibicions de tir, desfilades, etc.


Què oferim


Durant l'horari del mercat, mentre uns arquers practiquen el tir a les dianes, un altre grup desfila pel poble per comunicar a la gent la proximitat del torneig (a una hora establerta). 
 La nostra activitat es desglossa en tres apartats: 


 Desfilada i torneig medieval.
(Espectacle i proves).

Sentir-se arquer medieval.
(El públic que ho desitgi podrà tirar amb arc, amb la supervisió dels monitors de tir, i podrà sentir-se arquer medieval per uns instants).

Taller de construcció.
(com es fa una fletxa, tipus d'arcs, etc. per a tot el públic que vulgui aprendre o conèixer alguna cosa més sobre aquest tema).

Que necessitem


· L'Organització de l'esdeveniment haurà de facilitar un lloc en condicions per a la pràctica del torneig, amb mesures mínimes de 10 X 20 metres,
(A més espai millor per a la pràctica del tir). Per descomptat, aquest espai, ha de tenir unes mesures de seguretat.

· L'Organització facilitarà per al camp de tir, 40 bales de palla per poder construir un mur de protecció, una taula amb cadires i un punt de corrent elèctric.

 I a tot això, que aportem nosaltres?


- Nosaltres aportem la decoració de la nostra zona de tir, així com el material necessari per efectuar la pràctica del tir amb arc.


- Portem també diferents tipus d'arcs i fletxes.


- Fem exhibicions de tir amb arc, explicant com era la vida de l'arquer medieval. - Realitzem tirades públiques en les quals, les persones que ho desitgin, podran experimentar i gaudir de la sensació de tirar algunes fletxes sota la direcció dels monitors, obtenint el seu bateig medieval com arquer.


- Expliquem com vestien i s'armaven els cavallers de l'Edat Mitjana.


- El nostre horari de treball és pràcticament tot el dia, ja que mentre es gaudeix del tir amb arc, el públic pot mantenir un primer contacte amb espases, cascs, cotes de malla, escuts, etc. i veure algun dels nostres entrenaments de lluita amb espasa.


- Portem els nostres estendards i banderes quedant a la vostra disposició per si cal fer algun desfilada o acompanyament.
Podeu contactar amb nosaltres, 


Arquers i Companyia de la Flor de Lis

ARCOFLIS

Jaume Montull Rué
mòbil - 620032776

Visiteu el nostre blog
parleu en el nostre foro
o veieu les nostres fotos a