diumenge, 18 de juliol de 2010

PRESENTACIÓ DE ARCOFLIS (Arquers i Companyia de la Flor de Lis)

Benvinguts a aquest racó que pretén centrar-se en un tram de la història, una època de senyors feudals, dames i cavallers, màgia i misteri, duels i honor, realitat i llegenda, parlem de l'Edat Mitjana.

ARCOFLIS (Arquers i Companyia de la Flor de Lis) és una associació de caràcter cultural sense ànim de lucre creada l'any 2000 a Vilafranca del Penedès. La nostra activitat principal és la recreació històrica medieval centrada principalment en l'arqueria medieval i la vida en campament militar en els segles XII, XIII i XIV.

Avui en dia es coneixen molts aspectes que van marcar aquesta etapa de la història, els seus hàbits i costums, estris i armes, arquitectura, gastronomia, les grans batalles que van esdevenir, reis i cavallers que van passar a formar part de la llegenda, immortalitzats en càntics, versos, i en els nostres temps moderns recreats en innombrables pel.lícules i documentals.

Pere II d'Aragó, el seu fill Jaume I el Conqueridor, Pere III el Gran, reis de la Corona d'Aragó i altres personatges com ara El Príncep Negre, El Cid Campeador, Ricard Cor de Lleó, William Wallace, Sir Thomas Erpingham, les Croades, Saladí, els cavallers templers, les ordres militars, castells, justes, mercats, etc., les balades de Robin Hood i batalles com Hastings, Crécy o Agincourt, les Navas de Tolosa o la Guerra dels dos Peres entre moltes que van fer història així com els seus protagonistes.Un món de realitat i de vegades ficció que avui en dia es pot veure en moltes de les nostres ciutats en les prestigioses i nombroses recreacions històriques que s'hi realitzen.

I és per això estimat navegant que et convido a entrar al món de l'arqueria medieval, a reviure un període llunyà mitjançant la recreació històrica, a participar en els nostres xats i fòrums, a que et diverteixis amb el que t'agrada.